מספר טיפים בעניין בישול פסטה
1. היחס בין המים לפסטה צריך להיות 1:10 לטובת המים (או לפחות 1:5).
2. מוסיפים מלח למי הבישול – מלח מוסיף טעם לפסטה ומעלה טמפ' רתיחה.
3. המים צריכים להיות רותחים (מבעבעים) כאשר מכניסים לתוכם את הפסטה.
4. לא מחלישים את האש לאחר הרתיחה – פסטה מבשלים על אש חזקה, כדי שתהיה מוכנה לפני שהיא סופגת יותר מדי מים.
5. לא מכסים את הסיר – משתי סיבות. הראשונה כדי שהמים לא יגלשו, והשניה – כדי שלא ייווצר לחץ בתוך הסיר ויגרום לפסטה להתפרק.
6. כדאי לשים לב לזמן הבישול שרשום על האריזה, וכאשר עובר הזמן לבדוק אם הפסטה מוכנה.
7. נהוג להפסיק את הבישול כאשר הפסטה במידת עשייה "אל-דנטה", "על השן" באיטלקית, כלומר, אפשר עדיין לנשוך אותה והיא לא רכה מדי.
8. ניתן להפסיק את הבישול על ידי הוספת כוס מים קרים למי הבישול.
9. המצב האידיאלי הוא כאשר "הרוטב מחכה לפסטה", כלומר הרוטב כבר מוכן וכאשר הפסטה מוכנה מסננים אותה ומיד מערבבים אותה עם הרוטב ומגישים.
10. אם הכנתם כמות גדולה של פסטה, ניתן לקרר אותה היטב במים, ולשמור אותה, ללא רוטב, בקופסא סגורה במקרר. ניתן לשמור כך פסטה במשך כ-3 ימים. כאשר רוצים להשתמש בה ניתן להניח אותה במסננת, לשפוך עליה מים רותחים ולהוסיף אותה לרוטב שהכנתם.
11. רטבים לפסטה. ישנם אינספור רטבים שונים שאפשר להכין אך יש רוטב אחד שכדאי שתמיד יהיה במקרר - רוטב עגבניות. הסיבה היא שזהו רוטב שניתן להשתמש בו במגוון רחב מאוד של שימושים במטבח: ניתן להשתמש בו במקום לטגן בשמן במקרים רבים – אפשר פשוט לחמם את הרוטב, ולהניח בתוכו כל מה שרוצים לבשל: קציצות מכל סוג (פשוט מביאים את הרוטב לרתיחה ומניחים את הקציצות בפנים), דגים, עוף, ירקות ממולאים, תבשילי ירקות שונים וכו'.
לטיפים נוספים בנושא בישול בריא, בקרו באתר של השף הבריא – לחצו כאןהשף הבריא שגיא שורץ שף ותזונאי קליני לאכול טוב. להרגיש טוב. קישור לאתר